Chirie langa statia de metrou Obor

  | 5 min read
1
Comments
846
chirie la bucur obor

Unul dintre aspectele cele mai importante in momentul in care te muti in Bucuresti este sa ai acces rapid la majoritatea zonelor de interes ale orasului. Cu siguranta, pentru acest fapt accesul la metrou este unul foarte important si care iti ofera mobilitate atat pentru viata profesionala cat si pentru cea personala. Vom vorbi in urmatoarele randuri despre una dintre cele mai cunoscute statii de metrou, statia de metrou Obor.

Asa cum se mentioneaza si pe website-ul primariei sectorului 2, zona Bucur Obor este un mare reper comercial al capitalei. Se imparte totul in 2 zone, apropiate de altfel: Piata Obor si Complexul Comercial Obor. In aceste 2 locatii putem gasi tot ce e necesar pentru un trai decent, de la mancare si haine la servicii si service-uri.

chirie statia de metrou obor

Statia de metrou Obor – legaturi de interes

Statia de metrou Obor ofera access rapid la majoritatea zonelor din capitala. Din punct de vedere personal, principalele interese sociale sunt Piata Victoriei, care se afla la doar 2 statii de metrou distanta, si Piata Unirii, care se afla la 5 statii distanta, cu mentiunea ca trebuie schimbata magistrala la Piata Victoriei. Practic, nu mai mult de 10 minute pana la Victoriei si 20 pana la Unirii nu vei fi nevoit sa pierzi pe drum. Bine de stiut este faptul ca, in aceasta zona, exista si alternative: Pentru Unirii, de exemplu, tramvaiul 21 are linie directa si timpul pe drum este tot aproximativ de 20 de minute.

statia de metrou obor

La 20 minute de Pipera si o ora de Preciziei

Lucrurile stau destul de bine si atunci cand vorbim de principalele centre industriale, Pipera, Semanatoarea si Preciziei. Pana la Pipera, cu metroul ai acces rapid, insa esti nevoit sa schimbi la Piata Victoriei, o magistrala destul de aglomerata mai ales la orele de varf, atat dimineata cat si seara. Altfel, timpul nu este foarte lung, cel mult 30 de minute. Insa, exista aici si varianta mai putin aglomerata a tramvaiului 21 care trece prin zona Tei, adiacenta Oborului. Daca ai acces usor la aceasta zona, o recomandam cu caldura, fiind o varianta mai putin aglomerata si foarte rapida (7-8 statii, 20 minute aproximativ).

Durata cu metroulAlternativa STB
Piata Unirii20 min20 min
Piata Victoriei10 min20 min
Pipera30 min20 min
Sema Park30 min
Preciziei60 min
chirie obor

Pana la centrul corporatist Semanatoarea ai linie directa, de la Obor pana la Petrache Poenaru, un drum de aproximativ 30 de minute. Singurul centru mai greu de accesat este cel de la Preciziei, unde esti nevoit sa schimbi metroul de 2 ori (daca schimbi la Victoriei) sau o singura data (Eroilor). In ambele cazuri, este posibil ca tot drumul sa dureze in jur de 1 ora, cu tot cu timpii de asteptare a metroului. Din pacate, alte variante nu prea sunt, exista si posibilitatea folosirii unui mijloc STB, insa ai face mult mai mult decat cu metroul.

La 20 de minute de mers pe jos

Daca tot vorbim de Obor, nu avem cum sa continuam fara sa includem zonele adiacente foarte cunoscute, precum Lacul Tei, Teiul Doamnei, Colentina sau Doamna Ghica, zone in care se poate ajunge cu usurinta de la Obor. Ce-i drept, aceste zone nu sunt in imediata vecinatate a metroului, fiind nevoie fie de ceva minute de mers pe jos, fie de access la un transport in comun.

Foarte aproape de statia de metrou avem acces la mall-ul deschis relativ recent, Veranda, care vine in ajutor cu multe magazine de haine si food-court, dar si cu sala de fitness World Class si, in viitor, un mult anticipat cinematograf. Avem posibilitatea de a vizita 2 parcuri: Parcul Obor, situat chiar la iesirea statiei de metrou, si Parcul Circului, din zona Tei.

Parcare la Obor

chirie statia de metrou obor

Un mic dezavantaj al zonei este dat de lipsa locurilor de parcare. Daca folositi masina ca mijloc de transport si nu aveti un loc de parcare cumparat, este posibil ca, la intoarcerea de la birou sa aveti nevoie de cateva minute bune (in cel mai bun caz) pentru a gasi unde sa puteti parca. Numarul de locuri de parcare este foarte limitat si numarul de masini din zona este destul de mare. Din acest motiv, la orele de varf poti experimenta timpi de asteptare relativ ridicati, desi bulevardul care da in soseaua Colentina este unul cu 3 benzi. Nici daca doresti sa stationezi pentru cateva minute nu e o idee buna. Langa complexul Bucur Obor, si in zona Primariei Sectorului 2 exista parcari cu plata, la fel si in zona pietei, in schimb daca tranzitezi zona intersectiei, pe niciunul din bulevardele care se intersecteaza nu poti opri pe cel putin 150-200m fata de intersectie.

Chiriile gasite de imoradar24 pe langa statia Obor

Pret mediu chirieNumar anunturi
Garsoniera290 euroVezi aici oferte chirie garsoniera Obor
2 camere (40-60mp)386 euroVezi aici anunturi chirie apartamente Obor
chirie statia de metrou obor

Zona are in preponderenta blocuri imense si este printe primele zone din capitala care sa beneficieze de reabilitarea asigurata de stat. Blocurile in sine sunt destul de vechi, insa de o calitate foarte buna, nu exista nici o astfel de constructie cu bulina rosie sau care sa fie sub pericol seismic. In prezent, majoritatea blocurilor din zona au trecut prin procesul de reabilitare.

Daca deja va tenteaza ideea de a locui in chirie la Obor sau sa va cumparati un apartament cu doua camere in zona aceasta, puteti respira linistiti: Pe Imoradar24 aveti posibilitatea de a cauta proprietati dupa zona sau doar dupa criteriul statiei de metrou. In cele din urma, trebuie sa ne punem intrebarea: Ce ne dorim de la zona in care vom locui urmatoarea perioada, fie ea de cateva luni sau ani de-a dreptul? Ne dorim access usor catre centru, facilitati si cel mai probabil o zona linistita cu familii si oameni frumosi. Zona Obor ofera toate aceste beneficii.

Cele mai citite articole